Over J. van Marrewijk BV

J. van Marrewijk BV is een familiebedrijf wat ruim 50 jaar geleden begon. In 1963 startte Jan van Marrewijk senior in Hoek van Holland met 1000 platte ramen waaronder hij bospeen, sla en meloenen teelde.

In 1964 werd er 2000 m2 kassen gebouwd en startte hij met het telen van tomaten en sla. Vervolgens heeft hij in 1984 een nieuw bedrijf van 3 ha laten bouwen in 's-Gravenzande en richtte hij zich op het telen van tomaten. Jan van Marrewijk junior is in 1984 in het bedrijf gekomen. Na een aantal jaren werd besloten tot het uitbreiden van het areaal. Aangezien dat niet mogelijk was op de locatie in 's-Gravenzande, is het bedrijf J. van Marrewijk BV in 1997 naar Vierpolders verhuisd. Aan de Tuindersweg is een modern glastuinbouwbedrijf van 5 ha gebouwd. In 2002 is er in Hellevoetsluis een tweede locatie van 5 ha bijgebouwd.

3 Generaties Jan van MarrewijkIn 2004 is de grond van de buurman aan de Tuindersweg erbij gekocht en is er een kas op gebouwd met belichting. Omdat de wens bestond om op één locatie tomaten te gaan telen, werd in 2007 grond in Dinteloord aangekocht om een nieuw bedrijf realiseren. De bedrijven in Vierpolders en Hellevoetsluis zijn verkocht en het nieuwe bedrijf in Dinteloord is in volle gang. Het bedrijf is 13ha groot.

Het bedrijf kenmerkt zich door zijn nuchtere kijk op zaken, we houden de organisatie zo plat mogelijk. Bij ons is iedereen belangrijk die wat wil bijdragen aan het functioneren van het bedrijf.

Het vak 'tuinder' heeft in de laatste 10 á 15 jaar wel een andere invulling gekregen. Je bent buiten teler van tomaten op veel meer fronten actief geworden zoals energie management , verkoop van tomaten, sturing aan organisatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.