De teelt

Op onze bedrijf worden verschillende soorten tomaten geteeld. Er worden tomaten geteeld onder assimilatie belichting. Dankzij dit groeilicht kunnen we jaarrond produceren en een constante kwaliteit leveren.

TomatenOnze tomaten hebben als groeimedium steenwol. Deze steenwolmatten zijn op goten geplaatst. Op deze manier kunnen alle meststoffen die de tomatenplanten niet nodig hebben weer opgevangen en hergebruikt worden. De steenwol wordt ieder jaar vervangen om de overdracht van ziekte en plagen te vermijden. Het gebruikte steenwol wordt gerecycled en er worden straatklinkers van gemaakt.

We passen maximaal biologische gewasbescherming toe. Planten en signaalkaarten worden nauwlettend in de gaten gehouden om plagen en zieken tijdig te ontdekken. Op deze wijze kan het chemisch ingrijpen tot een minimum worden beperkt. Tijdens de teelt worden de bloemen bestoven.

TomatenHiervoor maken wij gebruik van hommels. Biologische gewasbescherming houdt in dat er roofmijten, roofwantsen en sluipwespen worden ingezet voor de bestrijden van schadelijke mijten, witte vlieg, rupsen en bladluis. Biologische gewasbescherming is niet meer weg te denken in de professionele glastuinbouw. Nederland loopt hiermee sterk voorop in Europees verband. Het Nederlands product heeft hiermee nog altijd een zeer belangrijk concurrentievoordeel ten opzichte van de producten uit Zuid Europese landen.

Met behulp van een klimaatcomputer wordt een zo optimaal mogelijk kasklimaat gecreƫerd waardoor onze producten optimaal van smaak en kwaliteit zijn.